Меню сайту
Категорії розділу
Пошук
Наше опитування
Чи подобається Вам навчатися у Бобринецькому технікумі
Всього відповідей: 613
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Листопад » 24 » Студентська молодь за здоровий спосіб життя
16:14
Студентська молодь за здоровий спосіб життя

Хто не знає про доктора Фауста та його супутника Мефістофеля? Проте мало хто знає, що в легенді про Фауста був такий цікавий епізод. Після відкриття Америки Фауст у супроводі чорта побував у Новому Світі. Вони виявили там багато цікавого, зокрема небачені рослини і поміж ними тютюн. Мефістофель заявив:

- Корисна травичка, не лопух якийсь!

 Вона ощасливить Старий Світ!

 Хто хоч раз закурить не покине цієї забави.

 Більше не говоритимуть про нас, чортів,

 що тільки ми вдихаємо дим і випускаємо його ніздрями.

 Чи не натоптати вам тютюном люльку, шановний докторе?

- Не треба. Забава ця для дурнів,- рішуче відповів Фауст. 

Багато тисяч років тому люди звернули увагу на те, що деякі речовини мають особливий вплив на людину - спричиняють галюцинації, заспокоєння, припиняють болісні відчуття, покращують сон, формують стан душевного комфорту, задоволення, емоційного піднесення. Вживання цих речовин найчастіше було пов'язане з релігійними містеріями. Ейфорія та неадекватна веселість, а потім дивне заніміння після вживання зілля із різних рослин незмінне супроводжували релігійні свята мешканців джунглів Амазонки або верхів'я Нілу. Якщо в минулих століттях їх використовували доволі рідко, то у XX ст. наркоманія розповсюдилася дуже широко і головним чином у великих містах.

Багато людей вважають, що наркоманія - значно більше зло, ніж алкоголізм, і тому вже краще пити, ніж вживати наркотики. Насправді ж порівнювати, що жахливіше - черга алкоголіків з руками, що трусяться, чи декілька худих наркоманів - цілком безглуздо. Як би не здавалось дивним, але саме спроба позбавитись від тютюнової залежності призвела до першого спалаху зловживання наркотиками в Європі.

24 листопада 2016 року заступником директора з навчально – виховної роботи Андрєєвим Василем Івановичем та практичним психологом Яновською Іриною Василівною  була проведена година спілкування зі студентами  І курсів, відділення «Землевпорядкування» та «Виробництво і переробка продукції рослинництва»  на тему: «Вплив алкоголю, тютюну та наркотичних речовин на організм молодої людини».

Студенти дізналися про шкідливість, якої зазнає організм, психіка від вживання тютюну, алкоголю та наркотиків, усвідомили, що чекає в майбутньому, якщо палити, пити спиртне і вживати наркотичні речовини. Як висновок першокурсники створили свій «Шлях здорового способу життя», на якому написали дії та приклади поведінки, які, на їх думку, сприяють здоровому способу життя. Сьогодні студенти зробили перші кроки і стали на цей шлях, а от який шлях вибере кожен з них – покаже саме життя.

Категорія: Новини технікуму | Переглядів: 419 | Додав: Tasya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Цитата дня
Розлука зменшує помірну любов і збільшує сильну подібно до того як вітер гасить свічку і роздмухує вогонь.Ларошфуко.
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Форма входу