Меню сайту
Категорії розділу
Пошук
Наше опитування
Чи подобається Вам навчатися у Бобринецькому технікумі
Всього відповідей: 613
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Листопад » 25 » Декада циклової комісії агротехнічних дисциплін в технікумі
12:38
Декада циклової комісії агротехнічних дисциплін в технікумі

В Бобринецькому технікумі ім. В. Порика Білоцерківського НАУ  накопичений позитивний досвід позааудиторної роботи зі спеціальних дисциплінах і професійному вихованню студентів.

Традиційно до Дня працівника сільського господарства в технікумі на відділенні «Виробництво і переробка продукції рослинництва», була проведена декада циклової комісії  агротехнічних дисциплін, яка проходила з 07.11 по 18.11 2016 року.

Заходи, які проводились в рамках декади спрямовані на розвиток інтелектуального потенціалу студентів, ініціативи та умінь, поглиблення і розширення знань кругозору студентів, їх умінь та навичок, розвиток інтересу до майбутньої професії.

Адже агротехнік – технолог – це технолог в широкому розумінні, практик, дослідник, універсальний працівник. Особливо важливою ця професія стає тепер, коли  Україна нарощує сільськогосподарське виробництво.

До роботи в рамках цієї декади  активно долучилися студенти всіх груп відділення «Виробництво і переробка продукції рослинництва» та викладачі циклової комісії агротехнічних дисциплін: Андрєєв  В.І, Піньковський Г.В, Залуженко В.І, Музика В.В, Ланчуковська О.А, Чемерис Ю.Л, Піднебесний О.Д, Тєфтєєв І.Л, Давигора О.В, лаборант Винник Л.В, завідуюча відділенням «Виробництво і переробка продукції рослинництва» Полоніна О.М. та куратори академічних груп.

Під час декади було проведено ряд заходів: олімпіади, конкурси  із спеціальних дисциплін, майстер – клас з приготування квашеної капусти, ярмарок  присвячений Дню працівника сільського господарства «Дари осені», виробнича екскурсія на переробне підприємство, конкурс – виставка агітаційних матеріалів з профорієнтаційної роботи, відеолекторій.

Щоденні відеолекторії навчали технології вирощування сільськогосподарських культур,   переробці продукції рослинництва, знайомили студентів із сучасною  с/г технікою.

З метою створення умов для виявлення та розвитку інтелектуальних здібностей студентів, активізації їх навчально – пізнавальної діяльності з 7 по 10 листопада були проведені внутрішньо - технікумівські  олімпіади з таких навчальних дисциплін: агрохімія,  землеробство, технологія зберігання та переробки продукції рослинництва, на яких студенти давали відповіді на теоретичні і практичні завдання. В олімпіадах приймали участь студенти I –IV  курсів.  Журі виявили переможців  олімпіади, ними стали:

з дисципліни   «Землеробство»:

І місце зайняв студент II курсу групи «Б» Польовий Олександр,

ІІ місце - студент  II курсу групи «А» Попов Денис,

ІІІ місце - студентка  II курсу групи «А» Осипенко Лариса

З дисципліни «Агрохімія»:

І місце зайняв студент IV курсу групи «В» Шостак Володимир,

ІІ місце -  студентка IV курсу групи «А» Логвінова  Наталія,

ІІІ місце - студентка  IV курсу групи «А» Виноградова Каріна,

З дисципліни «Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва»:

І місце зайняв студент IV курсу групи «В» Галаганов Олександр,

ІІ місце - студент  IV курсу групи «В» Шостак Володимир,

ІІІ місце - студентка  IV курсу групи «А» Логвінова Наталія.

8 листопада в рамках предметної декади студенти IV курсів  під керівництвом викладачів Залуженко В.І , Давигори Т.А за сприяння  керівника Регіонального навчально – виробничого центру Владова І.В. та адміністрації технікуму здійснили виробничу екскурсію у приватну холдингову компанію товариство з обмеженою відповідальністю «Хлібодар», що знаходиться в місті Кропивницький. Вони ознайомилися з машинами по переробці зерна на крупи і комбікорми, технологічними процесами виробництва круп, комбікормів та їх зберіганням, з технологією сушіння, очищення та зберігання зерна. Студенти відмітили, що екскурсія була пізнавальною.

Незабутнє враження на студентів склав майстер – клас  з приготування квашеної капусти. Студентка  IV курсу Логвінова Наталія демонструвала вміння приготування квашеної капусти в домашніх умовах за рецептом своєї бабусі, а Виноградова Каріна ознайомила присутніх з презентацією з історії квашення капусти. Всі присутні із задоволенням дегустували квашену капусту.

Конкурс – виставка агітаційних матеріалів з профорієнтаційної роботи відбувся у фойє технікуму, де студентами були виставлені агітаційні матеріали у вигляді листівок, буклетів, в яких студенти пропагували навчальний заклад. В конкурсі прийняли участь студенти всіх груп відділення «Виробництво і переробка продукції рослинництва».

Вже традиційно в рамках проведення декади циклової комісії студенти всіх груп відділення «Виробництво і переробка продукції рослинництва» приймають участь в ярмарку  «Дари осені», яка присвячена до Дня працівника сільського господарства. На ярмарку були представлені кондитерські вироби, овочі, фрукти, страви, які студенти готували самі тощо.

Виявити глибину знань, міру усвідомлення навчального матеріалу допомогли конкурси з навчальних дисциплін. Цікаво і захоплюючи  пройшли конкурси: «Кращий механізатор», «Кращий плодоовочівник», «Кращий за професією», які провели викладачі Тєфтєєв І.Л, Піднебесний О.Д, Чемерис Ю.Л, Ланчуковська О.А. В конкурсі «Кращий механізатор» брали участь студенти II курсів, які показали хороші знання з будови трактора. Команда «Веселі трактористи», група «А» зайняла I місце, команда «Механіки» група «В»  -  II місце, а команда «Хлібороби» група «Б» - III місце.

Конкурс «Кращий за професією» включав теоретичні і практичні завдання з  дисциплін: землеробство, ТВПР,ТПЗП,плодоовочівництво, захист рослин. В конкурсі брали участь студенти IV курсів. Команда «Технолог» IV курсу групи «А» зайняла I місце, «Агробджоли» IV В - II  місце, а команда «Агрономи» IV» «Б»  - III місце.

Дуже цікаво пройшов конкурс «Кращий плодоовочівник», в якому взяли участь студенти  IV курсу, які швидко давали відповіді на теоретичні  запитання, а також дуже добре справились з практичним завданням – щепленням плодових дерев. За результатами конкурсу перше місце зайняв  IV «А», друге - IV «В», третє - IV «Б».

План роботи декади циклової комісії агротехнічних дисциплін був виконаний в повному обсязі. Заходи, що проходили в її рамках, сприяли підвищеному інтересу до вивчення спеціальних дисциплін і обраної професії.

На лінійці було  проведено підсумки декади циклової комісії агротехнічних дисциплін та нагороджено студентів за активну участь і добрі знання із спеціальних дисциплін, які вони продемонстрували в ході декади.

Категорія: Новини технікуму | Переглядів: 567 | Додав: Tasya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Цитата дня
Кожна людина носить в глибині свого "я" маленьке кладовище, де поховані ті, кого він любив.Роллан.
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Форма входу