Меню сайту
Категорії розділу
Пошук
Наше опитування
Чи подобається Вам навчатися у Бобринецькому технікумі
Всього відповідей: 613
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Жовтень » 13 » Традиції Бобринецького коледжу збирають гостей
13:01
Традиції Бобринецького коледжу збирають гостей

Теперішня осінь чарує своїми барвами, теплом і розміреною підготовкою до зими. На цю пору  в християнському календарі випадає багато свят. Одне із них улюблене і яке з нетерпінням чекають у Бобринецькому коледжі ім.В.Порика Білоцерківського НАУ – це день Святої Покрови, День українського козацтва.

12 жовтня 2017 року в переддень великого свята у коледжі  відбулися традиційні козацькі розваги. Організатори дійства  із числа викладачів і працівників навчального закладу уміло і професійно підготували святкову програму, команди, реквізит, вдало обрали місце на міському стадіоні. Викладачі фізичного виховання – Морович А.О., Винник В.О., Гольша І.В., Квашенко С.А. на високому рівні  забезпечили суддівську колегію, яку очолили голова журі військовий комісар РВК, підполковник Капітоненко М.П., та члени журі – Піньковський Г.В., заступник директора з навчально-виробничої роботи БК БНАУ та Заєць В.В., старший майстер ПТУ №32.

У змаганнях прийняли участь чотири команди – курені   «Січові стрільці» з відділення ВППР, «Козацька варта» з відділення «Землевпорядкування»,  «Парубоцький» із студентського  гуртожитку та гості з ПТУ №32 курінь «Кущівський».

Юнаки змагалися в силі, спритності, умінні працювати в команді, були випробування на влучність пострілу, силу руки, естафетні перегони.  Учасники пройшли 9 випробувань, так, за переказами, козаки долали дев’ять порогів на шляху до Січі.

З вітальним словом до усіх присутніх звернувся директор Бобринецького коледжу ім.В.Порика Білоцерківського НАУ О.В.Чорний, який наголосив: «Молодь, яка тут зібралася, - це майбутнє України. Ви своїми знаннями, працею, здобутками повинні підносити її культуру. Бажаю нашим учасникам на ділі довести, що ви – гідні нащадки свого козацького роду, справжні козаки!»

Серед вболівальників були студенти коледжу, школярі із міських шкіл та учні ПТУ №32 разом із педагогічним колективом.

Святкову атмосферу козацького дійства підтримували ведучі -  студенти Пугач Антон, Шевченко Юлія, Яковенко Андрій, які своїми вишиванками додали    яскравих кольорів  у палітру осіннього свята.

Художню яскравість в загальній картині свята забезпечили:  автор ідеї, викладач Бібік Н.М., культорганізатор Бадиця С.Л., художні керівники творчих колективів Прокопенко В.М. і Квашенко Ю.В. Гучними оплесками зустрічали марш-гопак, художню хореографічну постановку Квашенко Ю. В., коли 12 юнаків у козацьких шатах демонстрували марширування.

Перемогу здобув курінь «Парубоцький». Грамотами та грошовими преміями нагороджені команди та учасники змагань за окремі випробування.

Традиційно по закінченні змагань всіх чекав смачний куліш, який приготував В.І. Андрєєв, заступник директора з навчально-виховної роботи, і з помічниками  смачно нагодував усіх бажаючих. Завітали до нас і жителі міста, які ґречно дякували і за свято, і за неперевершений козацький куліш.

Теплий осінній день 12 жовтня з традиційними козацькими розвагами у БК БНАУ  вкотре зібрав бобринчан і гостей міста, а, головне, студентів, учнів ПТУ №32 та педагогічних працівників для підтвердження простих життєвих істин: бути гідними своїх предків, любити рідну землю, берегти традиції так, як заповідав великий Тарас.

Категорія: Новини технікуму | Переглядів: 571 | Додав: Tasya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Цитата дня
«Для всіх оточуючих ми створюємо тільки правила, але для себе - одні лише винятки» - Ш. Лемеля
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Форма входу