Меню сайту
Категорії розділу
Пошук
Наше опитування
Чи подобається Вам навчатися у Бобринецькому технікумі
Всього відповідей: 613
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Квітень » 4 » Спогади про вчителя і наставника у музеї краю
15:01
Спогади про вчителя і наставника у музеї краю

4 квітня 2017 року у музеї краю відбулася зустріч студентів І курсу відділення ВППР із викладачем української мови та літератури Шапошніковою Л.Л., яка поділилася спогадами про свого вчителя Смоленчука Миколу Кузьмовича. У 1976 році Микола Кузьмович працював у Кіровоградському державному інституті ім. О.С. Пушкіна, де викладав методику викладання української літератури, а потім був керівником переддипломної практики, яку Любов Леонідівна разом із своїми одногрупниками проходила у Бобринецькій середній школі. Із цікавістю студенти слухали викладача, яка розповіла про свого вчителя, про те як разом з ним об’їздили літературні місця України, починаючи із Бобринця і закінчуючи свій маршрут у Каневі, де на Чернечій горі схилили голови перед пам’яттю Великого Кобзаря. Закоханий у рідний край, літературу всю свою любов він передавав студентам. Завдяки Смоленчуку М. К. ми маємо музей у Бобринці. Від нього ми студенти – філологи вперше почули про Ліну Костенко, вірші її він читав таємно, бо на той час творчість цієї поетеси була заборонена.

Відрадно було бачити, що розповідь зацікавила студентів. Вони не лише слухали, але й задавали питання, цікавились, де можна прочитати твори письменника. Із метою популяризації творчості Смоленчука М.К. студенти отримали завдання на створення проекту на тему: «З вірою у силу духу народного».

До розмови долучилися директор музею Мельникова Л. Т., яка розповіла про життєвий шлях М.К. Смоленчука, бібліотекар Степанова В.І. зробила бібліографічний огляд творів Смоленчука, а завідуюча відділом культури Гребінь Л.О. подякувала студентам за участь у заході і закликала бути справжніми патріотами своєї країни.

 

Л.Л. Шапошнікова викладач української мови і літератури

Бобринецького технікуму ім. В.Порика БНАУ

Категорія: Новини технікуму | Переглядів: 430 | Додав: Tasya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Цитата дня
Якщо не любиш занадто, значить, любиш недостатньо.Луї де Петье.
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Форма входу