Меню сайту
Категорії розділу
Пошук
Наше опитування
Чи подобається Вам навчатися у Бобринецькому технікумі
Всього відповідей: 613
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Листопад » 21 » Предметний тиждень циклової комісії агротехнічних дисциплін
11:46
Предметний тиждень циклової комісії агротехнічних дисциплін

Становлення спеціаліста відбувається не тільки на лекційних, семінарських , лабораторно – практичних заняттях , а й у поза аудиторний час в атмосфері вільного спілкування, дозвілля. Одним із традиційних видів такої роботи є тиждень циклової комісії агротехнічних дисциплін.

Предметні тижні в коледжі – одна з найцікавіших форм організації навчально – виховного процесу, можливість для викладачів і для студентів проявити свої багатогранні здібності.

Традиційно до Дня працівника с/г України в коледжі на відділенні «Виробництво і переробка продукції рослинництва» був проведений тиждень циклової комісії агротехнічних дисциплін, який проходив з 13.11. по 17.11. 2017 року. Заходи, які проводились в рамках тижня спрямовані на розвиток інтелектуального потенціалу студентів, ініціативи та умінь , поглиблення і розширення знань, кругозору студентів, їх умінь та навичок, розвиток інтересу до майбутньої професії.

В роботі предметного тижня прийняли активну участь студенти всіх груп відділення «Виробництво і переробка продукції рослинництва» та викладачі циклової комісії агротехнічних дисциплін: Андрєєв В. І., Залуженко В. І., Музика В. В., Ланчуковська О. А., Чемерис Ю. Л., Піднебесний О. Д., Тєфтєєв І. Л., Давигора О. В., лаборант Винник Л. В., завідуюча відділенням «Виробництво і переробка продукції рослинництва» Матійко І.А. та куратори академічних груп.

В рамках цього тижня було проведено багато різноманітних заходів:

  • відкрита виховна година;
  • конкурси із спеціальних дисциплін;
  • майстер – клас з приготування чіпсів в домашніх умовах;
  • ярмарок присвячений Дню працівника сільського господарства України «Дари осені»;
  • виставка «Інформація для майбутнього фахівця галузі рослинництва».

Щоденний перегляд відеофільмів ознайомлював студентів із сучасною сільськогосподарською технікою та технологією вирощування сільськогосподарський культур.

13 листопада 2017 року

В перший день проведення предметного тижня, коли студенти та викладачі переступили поріг коледжу на них чекало святково прикрашене фойє із виробів з соломи та сіна.

Також була проведена відкрита виховна година, присвячена 130 - річчю з Дня народження М.І. Вавилова на тему : « Микола Іванович Вавилов – вчений зі світовим ім'ям, людина з великої літери».

Метою проведення виховної години було: ознайомити студентів з особливостями наукової діяльності М.І. Вавилова – видатного селекціонера XX століття, генетика, географа, біолога, систематика, ботаніка, природодослідника та розкрити величезний внесок вченого зі світовим ім'ям в розвиток науки, світової та вітчизняної селекції. А також довести, що діяльність і самопожертва Миколи Вавилова була спрямована на майбутнє світової спільноти – забезпечити людство хлібом.

Підготували виховну годину викладачі Давигора О.В та Залуженко В.І. Ведучими були студенти II курсу відділення «Виробництво і переробка продукції рослинництва» Павлушко Роман, Давиденко Наталка.

Цього ж дня у фойє технікуму була оформлена виставка «Інформація для майбутнього фахівця галузі рослинництва», на якій були представлені каталоги сучасної техніки, сортів сільськогосподарських культур, буклети, нові підручники тощо.

14 листопада 2017 року

Цікаво і захоплюючи пройшов конкурс «Кращий плодоовочівник», в якому взяли участь студенти IV – х курсів , які швидко давали відповіді на теоретичні запитання, а також дуже добре справились з практичним завданням – щепленням плодових дерев. Мета конкурсу: закріплення знань та практичних навичок з щеплення плодових дерев. За результатами конкурсу перше місце зайняв IV «Б», друге - IV «А», третє - IV «В».

15 листопада 2017 року

Вже стало традицією в рамках проведення декади циклової комісії проводити ярмарку – продаж «Дари осені», присвячену Дню працівника сільського господарства. В ярмарку прийняли участь всі групи відділення «Виробництво і переробка продукції рослинництва».

Листопадовою яскравістю, великою кількістю позитива, добра і світла наповнений ярмарок… У спортивному залі коледжу відчувався тонкий аромат пахощів. Столи вгиналися від різноманіття виробів та частувань: консервована продукція, картопля, свіжі овочі та фрукти, пироги, тістечка, торти тощо. А який ярмарок без українських страв? Вареники, канапки з салом… Купували все. Не відставали в активному розпродажі й викладачі. Почин зробив заступник директора з навчально – виховної роботи Андрєєв В.І. Гарний настрій і музичне оформлення забезпечував музичний керівник Прокопенко Володимир Миколайович. Організатор ярмарки Андрєєв В.І.

 

16 листопада 2017 року

Під керівництвом викладача Залуженко В.І. був проведений майстер – клас «Готуємо чіпси в домашніх умовах». Мета проведення : ознайомитися з історією виникнення чіпсів, технологією виготовлення чіпсів в домашніх умовах та на виробництві, оволодіти знаннями і практичними навичками приготування чіпсів в домашніх умовах; дізнатись чому шкідливі чіпси.

Присутнім студентам та викладачам студентами IV курсу Собчуком Миколою та Репчуком Романом був продемонстрований майстер – клас з технології виробництва чіпсів в домашніх умовах, а також присутніх було ознайомлено з історією виникнення чіпсів та шкодою, яку завдають вони здоров'ю людини. Студенти та викладачі з цікавістю спостерігали як студенти демонстрували технологію приготування чіпсів. Викладач хімії Сандул Г.С. провела лабораторне дослідження магазиних чіпсів та чіпсів виготовлених в домашніх умовах.

В кінці заходу всі бажаючі змогли поласувати чіпсами. Учасники зібрання були активні, ставили багато запитань.

Цього дня був проведений конкурс «Кращий за професією». Конкурс, включав теоретичні і практичні завдання з дисциплін: землеробство, ТВПР, ТПЗП, плодоовочівництво, захист рослин та механізації. В конкурсі брали участь студенти IV курсів. Команда IV курсу групи «В» зайняла I місце, IV «А» - II місце, а команда IV» «Б» - III місце.

17 листопада 2017 року

В конкурсі «Кращий знавець механізації» брали участь студенти II курсів, які показали хороші знання з будови трактора. Команда «Трактористи » зайняла I місце, а команда «Механіки» II місце.

В останній день предметного тижня були підведені підсумки проведення тижня циклової комісії агротехнічних дисциплін та нагороджено найбільш активних учасників грамотами та подяками.

Шановні студенти – учасники тижня циклової комісії агротехнічних дисциплін, ми, викладачі циклової комісії, щиро вдячні вам за активну участь у підготовці та проведенні всіх заходів нашого предметного тижня, а також за те, що зерно науки і знання проростає на благодатному грунті!

Категорія: Новини технікуму | Переглядів: 903 | Додав: Tasya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Цитата дня
Рани від кохання якщо не завжди вбивають, то й ніколи не заживають. Лорд Байрон.
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Форма входу