Меню сайту
Категорії розділу
Пошук
Наше опитування
Чи подобається Вам навчатися у Бобринецькому технікумі
Всього відповідей: 613
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Червень » 30 » Вшанували патріота Степу
11:29
Вшанували патріота Степу

2017 рік  на Кіровоградщині об’явлено роком письменника-патріота М.К.Смоленчука. Бобринчани з великим почуттям гордості зустріли цю звістку, адже Микола Кузьмович народився, ріс, формувався як особистість саме у нашому степовому краї. 3 липня 2017 року ми всі відзачатимемо 90-річчя з дня народження нашого славного земляка. Ідучи до цього ювілею на Бобринеччині пройшли  цілий ряд заходів, які ознайомили із життям і творчістю М.К.Смоленчука з студентів коледжу, учнів шкіл та ПТУ – це були зустрічі із родиною Смоленчуків , його ученицею Л.Шапошніковою та істориком –краєзнавцем Г.Лашкулом в музеї краю. Незабутніми стали поїздки до дружини митця Нелі Михайлівни.

 29 червня, напередодні ювілея письменника, родина та шанувальники його творчості зібралися зранку в музеї краю, де ще раз згадали добрим словом талановитого земляка. А потім родина Миколи Кузьмовича О.Шевченко, Л.Решетілова, Ю. Александрова та  колишня учениця Л.Шапошнікова були запрошені до Кропивницького на вечір пам’яті М.Смоленчука та презентацію книги «Степи полинові», яка відбулася в Кіровоградському академічному обласному музично-драматичному театрі  ім. М.Л. Кропивницького. До початку дійства бобринчани відвідали могилу Миколи Кузьмовича  та дружину Нінель Михайлівну, яка подарували їм книги письменника і поділилася цікавими світлинами із їхнього особистого життя.

 Із незабутніми враженнями всі повернулися додому, а 30 червня О.Шевченко завітала до Бобринецького коледжу ім. В. Порика БНАУ, щоб від імені доньки письменника Людмили Смоленчук та родини подарувати в бібліотеку закладу роман «Степи полинові.»

  Всім, хто долучився до цієї благородної справи хочеться свято вірити, що навіть, коли пройде ця знамена дата, за Смоленчука не забудуть, а будуть продовжувати розпочату справу, щоб молодь прониклася тими патріотичними ідеями, тією любов’ю до рідного краю, яку все життя носив у своєму серці наш талановитий земляк.

 Учасники  щиро дякують голові РДА С.А. Шевченку за надану можливість побувати на такому цікавому дійстві.  

Л.Шапошнікова викладач Бобринецького коледжу БНАУ  

 

 

                                                                                                                                                                                                               

Категорія: Новини технікуму | Переглядів: 543 | Додав: Tasya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Цитата дня
У людини завжди буває два мотиви для вчинку: один, який красиво виглядає, другий, справжній.Дж. Пірпонт Морган.
Календар
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Форма входу