Меню сайту
Категорії розділу
Пошук
Наше опитування
Чи подобається Вам навчатися у Бобринецькому технікумі
Всього відповідей: 613
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Листопад » 10 » День української писемності та мови
12:00
День української писемності та мови

День української писемності та мови щороку відзначається в Україні 9 листопада. Свято встановлено з 1997 року Указом № 1241/97 «Про День української писемності та мови» в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора літописця». Необхідно докладати зусиль, аби українська мова не тільки зберігалася, але й розвивалася. Нею варто розмовляти, писати, послуговуватися будь-де. В іншому разі вона стане виключно «солов’їною».

Щороку саме в День української писемності та мови стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика, а також проводиться Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, до якого приєднуються і українці за кордоном.

Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика – має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу, підвищення рівня мовної освіти й культури, удосконалення навиків майстерного володіння словом. 9 листопада 2017року у Бобринецькому коледжі ім.В.Порика БНАУ пройшов І етап ХVІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, в якому взяли участь студенти І курсу, кращі знавці рідної мови.

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності – це унікальна подія, яка відбувається на Українському радіо до Дня української писемності та мови, що відзначається 9 листопада. Національна радіокомпанія України започаткувала акцію ще в 2000 році. Відтоді щороку слухачі можуть взяти участь у написанні та з’ясувати, наскільки добре знають мову.

  • час проведення Всеукраїнського диктанту національної єдності постійно збільшується аудиторія та географія учасників. Не залишилися байдужими до цієї акції студенти та педагогічні працівники нашого коледжу. 9 листопада о 12 годині ранку вони взяли участь у написанні Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Популярність радіодиктанту щороку зростає. І найголовніше в ньому – це не перевірка знань і не хизування здобутою високою оцінкою чи отриманим подарунком. Важлива солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці говорили українською мовою і зберегли її для нащадків.



 

Категорія: Новини технікуму | Переглядів: 461 | Додав: Tasya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Цитата дня
«Для всіх оточуючих ми створюємо тільки правила, але для себе - одні лише винятки» - Ш. Лемеля
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Форма входу